Omgeving

Koeien in een weiland in de omgeving
 
 

Niet alleen in het huis is het genieten...

Ook de omgeving kan je betoveren. De omgeving van het vakantiehuis is rustig en landelijk. De natuur is adembenemend mooi met zijn boerderijen en weilanden in de omgeving.

• Landelijk

• Heuvelachtig

• Bosrijk

• In/bij een dorp

In het dorp Saint Laurent sur Gorre is een kleine supermarkt voor de dagelijkse boodschappen en de grote Super U is te vinden in Aixe sur Vienne.

In het dorp is tevens een bakker, slager, traiteur, kapper, bank, garage en een boekhandel annex speelgoedzaak.

 

Culinair en wijn

In ons dorp is een klein restaurantje en een cafe-restaurantje tevens tabac. In de omgeving zijn er mooie dorpjes met prima eettentjes.

 

Wat is er te doen in de omgeving

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken, paardrijden, mountainbiken of vissen in de vele meertjes. Canoëing op de Vienne is een belevenis. Het fijne Franse vakantiehuis ligt aan de Route Santiago de Compostella (oftewel de Route Saint Jacques) in het Parc Naturel Périgord.

 

De Limousin is de landelijke streek van de vriendelijke bruine koeien in de campagne. Het is er rustig en de mensen zijn uiterst vriendelijk. Je bent hier weg van de massa en kunt vakantie vieren middenin de natuur. De streek is nog vrij van massaal toerisme.

 

In de directe omgeving kunt u streekmarkten bezoeken in Rochechouart en Saint Junien, die erg gezellig zijn. In Cognac la Foret is een zwemmeertje met een strandje en speeltuintje. Het grote binnen- en buiten -zwembad met sauna en jacuzzi ligt een kwartiertje rijden verderop in Saint Junien. Limoges met zijn vele porcelein huizen ligt op 25 minuten rijden van het huis en heeft een authentiek oud centrum met een mooie kathedraal. Er is genoeg keus in de vele restaurantjes en terrasjes. Leuk om te bezoeken is ook de dierentuin.

 

Bijzonder indrukwekkend is het oorlogsmonument in Oradour sur Glane, wat een half uurtje rijden is.

 

Wat je ook moet weten…

De supermarkt is alle dagen geopend, behalve op maandag. Er is ook een bakker en die is wel alle dagen van de week geopend.

Het huis is gemakkelijk te vinden op uw navigatie via Tomtom en Google Maps.