Luxe vrijstaand natuurhuis in de Franse Provence

Historie

 

een buitenhuis uit 1950

Le Bos de Rabaud staat op het terrein van Sainte Catherine, je ziet dat ook staan op de kaart bij de Marie.

Het verhaal van de legende van Sainte Catherine is dat het jonge meisje Catherine uitgehuwelijkt zou worden aan de Keizer van Rome. Toen zij dit weigerde is ze aan een rad vastgebonden. Ze heeft dit niet overleefd, echter het rad brak in tweeën en dat was een teken dat het niet goed was wat er met haar was gebeurd. Catherine schijnt hier verschenen te zijn op dit terrein.

Het huis is in de jaren vijftig gebouwd voor een vooraanstaande familie uit Saint Junien die het gebruikte als buitenhuis.

Het heeft niet vele eigenaren gehad en allen hebben de sfeer bewaard die het huis vanaf het begin heeft gekregen. Joseph en Corrine hebben het gekocht in 2014, nadat Corrine gestopt was met haar professionele loopbaan in de zorg. Ze heeft haar talenten gebruikt om er een heerlijk gastvrij vakantiehuis van te maken. Zo is het kleine rustique boerderijtje wat voor het huis staat als eerste gerenoveerd tot een comfortabele gite. Daarna is er een nieuw zwembad gebouwd, wat prachtig verscholen in de tuin ligt. In de schuur van het boerderijtje wordt op dit moment een loft gemaakt, voor wat meer leefruimte.

Joseph heeft zijn kantoor in de oude boerderij.

We kijken uit naar jullie bezoek.

Corrine en Joseph

 
Historie-huisje-in-de-franse-natuur-bos-rabaud.JPG